I lager.

Ekologiska Bockhornsklöverfrön 500 g

129 kr

Ekologiska Bockhornsklöver -frön från Italien för grodd- och skottodling

Bockhornsklöver är en av ingredienserna i curry-kryddblandningen. Genom att använda bockhornsklöverfrön i en groddblandning kan man få en curryaktig smak! 

Om man söker runt på internet uppfinner man snabbt att bockronsklöverfrön kan användas till nästintill allt. Både som ansiktsmasker och som hårprodukt. Det är tyvärr inte riktigt vårt ämne dock... Google får hjälpa er där ;)


Grymma Egenskaper! 

Bockhornsklöverfrön är rika på protein (23%), kostfibrer (25%) och järn  (på 100 gram frön får man i sig hela 186% järn av det dagliga behovet). När fröna groddas bryts proteinerna ner till aminosyror, vilket är lättare för vår kropp att ta upp. 

Bockhornsklöverfrön ska också vara bra för matsmältningen. Nedan länkar vi näringsdata:

http://nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/189/2

Hur odlas dem? 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att läsa igenom vår groddskola. Det finns mycket info där som vi inte får plats med här. Bara gör det, inget snack.

  • 2-3 msk fyller en 0.8 L glasburk till lagom nivå
  • Rengöra fröna NOGGRANT (Gissa var ni läser om rengöring? Groddskolan...)
  • Blötlägg fröna mellan 6-10 timmar. 
  • Skölj fröna så fort de sugit åt sig allt vatten. 1-3 gånger per dag beroende på temperatur och odlingsmaterial bli bra.
  • Skörda efter 2-3 dagar. Ju längre du låter dem gro efter dag 4-5 desto mindre koncentrerad blir näringen och smaken. 

Om du groddar längre än 3 dagar kommer smaken att övergå det beskare hållet.  


Användningsområden

Bockhornsklöverfrön kan man göra otroligt mycket med. Att grodda dem gör dem allra nyttigast! Precis som alla andra frön. Vi brukar ofta blanda fröna med mungbönor och linser och grodda i 3 dagar!