I lager.

Ekologiska Rädisfrön (Sango) 160g

159 kr

Ekologiska Rädisfrön (sango) från Italien för grodd och skottodling

Rädis sango är kusin med Rädis Chinarose. De har båda en peppriga smak av rädisa och odlas enligt samma instruktioner. Den är otroligt vacker att toppa maten med. De växer färdigt på 4-6 dagar! 

Eftersom sango har en sådan pepprig smak kan den med fördel blandas med alfalfafrön innan groddning. Vi brukar blanda 50/50, men man får avgöra själv hur pepprigt man vill ha det.


Grymma egenskaper!

Rädisgroddar/skott har ett högt innehåll av C-vitamin. Deras starka smak tyder även på hög mängd försvarande antioxidanter. 

Grönkål tillhör gruppen korsblommiga växter. Detta blir extra intressant då de innehåller kraftfulla antioxidanter vars namn är glukosinolater. Dessa antioxidanter är högst koncentrerade i plantans frön. När fröna/groddarna tuggas sönder och kommer i kontakt med vårt saliv aktiveras de och löser upp fettlösliga gifter i våra fettvävnader till vattenlösliga, så att gifterna sedan kan transporteras ut ur våra kroppar. Rädisgroddar innehåller även en massa enzymer, b-vitaminer och aminosyror. Precis som alla andra groddar! 

Glukosinolater är väldigt omtalade och på gränsen till kontroversiella. Det finns mycket spännande skrivet om det på på din sökmotor som vi inte får nämna här ;)


Hur odlas dem? 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att läsa igenom vår groddskola. Det finns mycket info där som vi inte får plats med här. Bara gör det, inget snack.

  • 2 msk fyller en 0.8 L glasburk
  • Rengöra fröna NOGGRANT (Gissa var ni läser om rengöring? Groddskolan...)
  • Blötlägg fröna mellan 6-10 timmar. 
  • Skölj fröna så fort de sugit åt sig allt vatten. 1-3 gånger per dag beroende på temperatur och odlingsmaterial bli bra.
  • Skörda efter 4-5 dagar. Ju längre du låter dem gro efter dag 4-5 desto mindre koncentrerad blir näringen och smaken.

Rädisfrön kan också odlas som skott (groddar som tar fäste och blir miniplantor). Läs om det i vår groddskolan


Användningsområden

Toppa några sangogroddar på tallriken när du har gäster och folk kommer bli otroligt nyfikna. Ett tio tal skott räcker, för att förvandla en hel rätt till en 5-stjärnig måltid!