I lager.

Ekologiska Rapsfrön 160g

69 kr
39 kr

OBS, KORT DATUM (2019 FEBRUARI)


Ekologiska Rapsfrön från Italien för grodd och skottodling 

Dessa småttingar blir färdiga på bara 4-5 dagar med rätt odlingsförutsättningar. Precis som rödkål, grönkål, broccoli, senap och raps tillhör detta frö familjen korsblommiga växter. Det har visat sig att just i fröet är anioxidanten "glukosinolat" allra mest koncentrerad. Ett ämne som löser upp fettlösliga gifter (som lätt fastnar i  våra fettvävnader) till vattenlösliga. Så att de kan transporteras ut ur våra kroppar. 

Blanda gärna rapsfröna med andra frösorter så som grönkål, broccoli, rädis, rödkål innan groddning så får du en spännande groddmix :)


Grymma egenskaper! 

Det finns tyvärr inga studier gjorda på rapsgroddar ännu. Så det vi får gå på är själva fröets näringsinnehåll med filosofin om att de flesta näringsämnen ökar och blir mer lättupptagliga när något groddas. Rapsfrön har höga näringsvärden av A, K och C-vitamin. De som rapsfrön är mest kända för är dock deras höga innehåll av omega 3 och 6 fetterna. Dessa fetter är kända för att smörja och reparera cellerna i våra kroppar. 


Hur odlas dem? 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att läsa igenom vår groddskola. Det finns mycket info där som vi inte får plats med här. Bara gör det, inget snack.

  • 2-3 msk fyller en 0.8 L glasburk
  • Rengöra fröna NOGGRANT (Gissa var ni läser om rengöring? Groddskolan...)
  • Blötlägg fröna mellan 6-10 timmar. 
  • Skölj fröna så fort de sugit åt sig allt vatten. 1-3 gånger per dag beroende på temperatur och odlingsmaterial bli bra.
  • Skörda efter 4-5 dagar. Ju längre du låter dem gro efter dag 4-5 desto mindre koncentrerad blir näringen och smaken.

Rapsfrön kan också odlas som skott (groddar som tar fäste och blir miniplantor). Läs om det i vår groddskolan

För rödkål, grönkål, broccoli och rapsfrön passar vår kitchen farming (keramikställningen) bäst. Den suger åt sig vattnet snabbare, vilket gynnar dessa vattenkänsliga fröer.Användningsområden! 

En avokadosallad med tomat och rapsgroddar är ett måste om du odlar rapsgroddar. Sätt gärna ut rapsgroddarna i fönsterkarmen den sista dagen, för att ge dem en liten klorofyllboost!