I lager.

Ekologiska Rödbetsfrön 60 g

79 kr

Ekologiska Rödbetsfrön från Italien för grodd och skottodling 

Denna frösort är väldigt svår att grodda som groddar. Vi har en del kunder som klarar det, men för de flesta blir det inte så bra. Vi ger därför endast ut odlingstips om hur de odlas som skott, på så sätt växer de bäst. Det finner ni i vår groddskola! Det finns dock "hemliga" odlingstips om hur man odlar rödbetsGRODDAR, som vi ännu inte får ge ut. Men förhoppningsvis kan vi göra det snart.

Med sin intensivt röda färg blir rödbetsgrodden en av de vackraste groddarna på marknaden. Du har säkerligen sett den som dekoration på några av de finare restaurangerna. 


"Ett hemligt meddelande"

För er som känner till skillnaden mellan skott och groddar... Ett skott är alltid först en grodd. Så om man kan odla dem som skott borde man väl kunna odla dem som groddar? Hur gör man för att odla dem som skott? Vad skilljer dem två odlingsätten åt? Vi får inte säga någonting, det blir du som får experimentera dig fram. Läs om hur man odlar rödbetsskott i vår groddskola och ta det därifrån. 


Hur odlas dem? 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att läsa igenom vår groddskola. Det finns mycket info där som vi inte får plats med här. Bara gör det, inget snack.

  • 1-2 msk frön fyller en area på 10 kvm
  • Blötlägg fröna i ljummet vatten i 1-2 timmar. 
  • Sprid ut fröna på odlingsytan. (jord blir bäst)
  • Spreja endast någon gång om dagen. Små groddar tar sig ut ur skalet efter 3-5 dagar.
  • Skörda efter 10-14 dagar. Ju längre du låter dem gro efter dag 14 desto mindre koncentrerad blir näringen och smaken

Tänk på att rödbetsfröna kan vara lite känsliga. Är du nybörjare kan det vara smart att först behärska de vanligare groddarna.


Grymma egenskaper!

Det finns tyvärr inga studier på rödbetsgroddar eller själva fröet. Vi har tyvärr inte så mycket att ge er där... Vad vi kan säga är dock allmän fakta som stämmer överens hos alla groddar. När groddfrön gror bildas enzymer, som tidigare inte funnits i fröet, proteiner bryts ner till lättupptagliga aminosyror och vitaminmängden ökar rejält. När något groddas brukar man säga att vitaminerna ökar i snitt med 300%. 


Användningsområden

Rödbetsgroddar har en balanserat jordig men ändå relativt neutral smak. Den tillförser vilken maträtt som helst med en krispig konsistens. Släng ner den i salladen eller styla till en vegetarisk groddburgare med dem!