I lager.

Ekologiska Vetefrön 160 g

39 kr

Ekologiska Vetefrön från Italien för vetegräs och groddodling

Här har ni riktiga vetekorn för just vetegräsodling. Det är en essentiell faktor om du vill lyckas odla friskt vetegräs. 

Jonas som är en av projektledarna av sproutly (som även skriver texterna) odlar upp 4-5 XL skottråg vetegräs 1 gång i veckan. Dessa skördas och pressas i vår Z-Star vetegräspress som sedan fryses in i portionskuber. 1-2 kuber om dagen säger Jonas vara en nyckel till välmående. 4 cl per dag räcker ;)


Grymma egenskaper!

Just grymma egenskaper är vetegräsets signum. Nedan är en sida länkad där de nämner 50 anledningar till varför vetegräs bör drickas var dag. Eftersom de endast skriver på engelska tänkte jag nämna lite smått och gott för de som inte förstår English.

http://thechalkboardmag.com/50-reasons-to-drink-wheatgrass-everyday

Utöver att vetegräs innehåller nästan alla mineraler man kan tänka sig, otroligt höga mängder av vitaminer och 17 av de 20 möjliga aminosyrorna vi kan få i oss (Aminosyror är det som protein är uppbyggt av). Utöver började jag meningen med, vilket betyder att det finns ännu mer. Vetegräs är en av de bästa källorna för klorofyll! Klorofyll är det som skapas av solens strålar. Att denna solenergi renar och rensar våra kroppar på dåligheter känns väl typiskt något som solen skulle göra…


Hur odlas dem? 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att läsa igenom vår groddskola. Det finns mycket info där som vi inte får plats med här. Bara gör det, inget snack.

  • 2 msk frön fyller en area på 10 cm2
  • Rengöra fröna NOGGRANT (Gissa var ni läser om rengöring? Groddskolan...)
  • blötlägg fröna 24 timmar
  • De första två dagarna vill fröna vara fuktiga och ganska varma så att alla "aktiveras". En metod är att odla dem i groddbox de två första dagarna. Det finns fler metoder i vår groddskola. 
  • sprid ut fröna på odlingsytan och håll dem konstant fuktiga tills svansen rotat fast sig. Svansen torkar lätt innan den rotat sig.
  • När grodden rotat sig och ligger i "badet" kommer skottet att tryckas uppåt.
  • Skörda efter 7-10 dagar. 

Viktigt du läser groddskolan här! Finns många tips och tricks om vetegräs. Vi har även en video om hur man odlar vetegräs på tuben: https://www.youtube.com/watch?v=GvsZ6huUIPA&t=11s :)


Användningsområden

Att baka bröd på vetegroddar har blivit allt vanligare, müsli på vetegroddar fungerar det med! Vetegräs är dock det vi kommer att framhäva mest. Kolla in vår youtube kanal "sproutly store" för att se videos om hur man odlar vetegräs.