I lager.

Ekologiska valnötter 500g

149 kr
129 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Nötter innehåller som alltid relativt mycket fetter.  Vad som skiljer valnöten från de andra nötterna åt är dess höga nivåer av omega 3. Valnöten är den nöt med allra jämnast balans mellan omega 3 och 6. Vårt dagsbehov av omega 3 behöver intas via kosten. Detta eftersom kroppen själv inte kan producera det. Förutom Omega 3,  innehåller nötterna E-vitamin, B6, magnesium och mycket protein (14,3 g/100 g). 

Hur använder man valnötter?

Vi använder valnötter i patéer, efterrätter och i sallader.

Valnötspaté (4 personer) (recept från skeppsgården livingfood hälsohem)

2 dl Valnötter

3 st Morötter

½ st Gul paprika

1-1,5 msk Tamari soja (finns att köpa i större matbutiker)

1 näve färska eller 2-3 tsk torkade Örtkryddor (Persilja eller Dill)

1 st Lök

1 st Citron

2 tsk Riven ingefära

Blötlägg valnötter i minimum 8 timmar. Kör allt i matberedare förutom lök. Finhacka löken och tillsätt i smeten, lök ska alltså inte köras i matberedare. 

Valnötter konsumeras med fördel blötlagda. För att minimera fytinsyror, som binder näringsämnen och kan skada tarmvilli (ludd i tarm som tar upp näring). 

Ursprungsland: Moldavien/östra europa
EKO: Ja
KRAV: Nej
RAW: Ja