3 tips på hur du kan inreda ditt hem med mat

Vad roligt att få samarbeta med Sproutly, mitt namn är Lili och jag har bloggen (http://veganfoodie.se/) och instagrammen (https://www.instagram.com/veganfoodie.se/) där jag tipsar om goda veganska recept och inspirerar till ett mer plantbaserat liv. Jag driver även diskussioner kring djur och vårt samhälle. Du får även bra råd kring minimalism och hållbarhet.

Minimalism: 3 tips på hur du kan inreda ditt hem med mat

Att odla mat själv har nog varit en dröm för många av oss som bor i staden men längtar till mer skog och självförsörjning. Det är jättecoolt att kunna skapa lite av sin egen mat och tillbehör - med rätt redskap. Men en annan sak som gjorde mig intresserad av detta samarbete var processen av att se det växa och fylla utrymmet med spännande förändring, så prydnaden är mer dynamiskt och givande, istället för att bara stå och samlar damm.

Ända sedan jag behövde spara pengar i sommar har jag skaffat en mer minimalistisk stil vilket innebär att jag inte vill handla massa onödiga grejer, vill inte ha framme massa saker, inte äga så mycket skit som skräpar i lägenheten helt enkelt. Ett bra sätt att göra det fint hemma utan att köpa massa nytt är att låta maten vara inredning!


Mina 3 bästa tips hur du inreder med mat:

  1. Låt köket bli en plats för din egen hemodling.  Detta kanske låter hardcore, men jag visste inte att man faktiskt kan beställa hem ett kit från Sproutly (https://www.sproutly.se/product-page/start-kit-elit) som är utformat för att göra dig till en mästare av odling. Det är kul att se hur det växer, och det skapar liv i köket. Dessutom är det en prydnadssak du kan äta och baka med!


  2. Strunta i frysen.  Du behöver inte lägga din gräslök i kylen, du kan ha den framme som en blomma i en vas. Du kan ta dina frukter och placera dem på olika ställen i köket - fönsterkarmen eller på bordet exempelvis. Dessutom ska tropiska frukter som avocado och banan inte vara i en kyl, de ruttnar snabbare då de inte är vana vid temperaturen. Istället för att ha mina apelsiner i kylen la jag de på min skärbräda framme på ett tomt bord, jättefint:  3. Återanvänd det du köper. Det är så onödigt att gå ut och handla vaser, burkar, och liknande när vi ofta redan får det med de matprodukter vi köper. En gammal burk oliver kan vara ett glas, en gammal burk kan vara en necessär, en behållare för linser kan vara en vas för grönsaker. Det behöver inte alls vara fult, se så fint detta blev: Sproutlys gamla behållare blev en vas till min koriander


Dessa tipsen kommer absolut spara dig pengar, energi, och få dig att uppskatta det fina i det vi redan har omkring oss. Om du är sugen på att bli en hemodlare så kan jag erbjuda alla mina läsare 20% just på Sproutlys hela sortiment med koden "LILI" . Besök gärna min blogg (veganfoodie.se) och följ mig på instagram (https://www.instagram.com/veganfoodie.se/) där jag lägger upp nya tips och inspiration varje dag. Kram!