Gör en smoothie som både är nyttig och god

Som barn skapades idén om att en riktig god och söt efterrätt inte kan vara nyttig. Det är onyttigt och man får inte äta för mycket av det. Ungefär så löd grundtanken kring efterrätt. För cirka 2 månader sedan skapade Josefine och jag ett recept på en väldigt nyttig smoothie och ooh mmmmm vad det dansade tango i munnen.

Detta receptet har vi hållt för oss själva ett tag i väntan på att Macdonalds ska ringa tillbaka och säga att de bytar ut sina nuvarande "Inte må bra smoothiesar", men nej... Inget svar ännu. Så lite impulsivt sitter jag nu och är påväg att läcka ut det till världen via Sproutlys blogg. Utan att ens ha tagit patent på receptet... Jag känner att jag vill göra det här för er. Jag börjar väl förstå att jag endast lever för att hjälpa andra! Folk kallar mig ödmjuk och jag kan väl inget annat göra än o hålla med....

Alright, slut på tomma ord. Här kommer det heliga receptet:

Sproutlys magiska Choklad-Smoothie

5 dl ikaffe oatly (viktigt att det är just Ikaffe)

1-2 dl groddade kikärtor

100-150 gram alfalfa groddar

2 msk kakao

2 msk jordnötssmör

1.5 msk honung

Du besitter nu information som kan förändra barnens syn på efterrätt. Ta vara på det!

/GroddJonas