Hejsvejs, Groddjonas här. Jag brukar alltid vilja ha groddsallad till min mat, jag har tidigare gjort ett inlägg (här) om hur man själv bör tänka när en egentillverkad groddsallad skall skapas. Här kommer iallafall ett renodlat recept.. Räcker till 4-5 portioner. Jag använder det till mina grytor/biffar och quinoa/råris/bovete. Cirka 30-50 % av portionen rekommenderar jag ska vara groddsallad.
Ingredienser:
Linsgroddar 1-2 dl (groddas i max 3 dygn) – Köp svenska linser här
Solrosskott 1-2 dl (odlas bäst i jord. Läs om hur man gör här
1 liten hackad ekologisk svensk rödlök
1/3 hackad blomkål eller 1 hel broccoli
1/2 citron eko
1 näve hackad dill eko
…
Tips! Prova att blanda sallad med kokt råris/quinoa/bovete.