Groddsallad med dill och citron

Frisk och syrlig sallad med groddar som bas! Dill och citron höjer smakerna och gifter sig med den krispiga och matiga konsistensen!

Hejsvejs, Groddjonas här. Jag brukar alltid vilja ha groddsallad till min mat, jag har tidigare gjort ett inlägg (här) om hur man själv bör tänka när en egentillverkad groddsallad skall skapas. Här kommer iallafall ett renodlat recept.. Räcker till 4-5 portioner. Jag använder det till mina grytor/biffar och quinoa/råris/bovete. Cirka 30-50 % av portionen rekommenderar jag ska vara groddsallad.

Ingredienser:

Linsgroddar 1-2 dl (groddas i max 3 dygn) – Köp svenska linser här

Solrosskott 1-2 dl (odlas bäst i jord. Läs om hur man gör här

1 liten hackad ekologisk svensk rödlök

1/3 hackad blomkål eller 1 hel broccoli

1/2 citron eko

1 näve hackad dill eko

Tips! Prova att blanda sallad med kokt råris/quinoa/bovete.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email