Kopplingen mellan enzymer och groddar o skott

Kunskap kring mat, vad vi ska äta, hur och när vi ska äta och all sån goodfact kan bli väldigt tjatigt. Det borde väl bara räcka med att äta en väl balanserad och varierad kost, är lätt att tänka. Så länge du proppar i dig en väldans massa groddar och skott så ja, då borde det väl räcka. Hehe...

Att ett högt intag av enzymer är essentiellt för den som är benägen över att må bra har uppenbarats för mig genom de senaste timmarna av en klassisk google research. Att just enzymmängden är högst i groddar och skott borde inte vara allt för förvånande för den som känner till lite om groddar och skott. På "Friskvårdsmagasinet"s länk: http://friskvardsmagasinet.axelsons.se/enzymer-livets-gnista Förklaras det vilka grönsaker som innehåller mest enzymer:

"Den mest enzymrika maten"

Groddar Gröna blad Alger Mogen frukt Bär Färska råa grönsaker Mjölksyrejästa grönsaker Blötlagda frön och nötter

Om du vill lära dig lite om just enzymer rekommenderar jag att du läser länken ovan. Det blir nog bättre än att jag försöker mig på en förklaring som ändå kommer att utgå från dennes text.

Nu blev jag dock lite sugen på att förklara något, hehe... För mig känns enzymer så otroligt viktigt eftersom det finns en koppling mellan det och ALLA andra näringsämnen. Man kan trycka i sig en massa bra sorters fetter, mineraler, vitaminer etc utan utan att vår kropp knappt kan absorbera någonting av det... Enzymer lägger alltså grunden för vårt näringsupptag.

Så nästa gång du dricker ditt glas mjölk och äter en massa kyckling och potatis efter ett hårt gympass och räknar hur mycket proteiner du får i dig, räkna då istället hur mycket proteiner som rinner igenom dig.

Ha det gott! /joooonas