Odla groddar i pappkartong!

Provade på Ekotipsets tips om att odla groddar i vanlig pappkartong. Det gick gelt otroligt bra, nästan lite för bra... Jag funderar på om det kan vara det totala mörkret och låga syretillförseln som gör dem så fina? Så här blev det i alla fall!




Vad är det rosa i alfalfagroddarna då? Vi gjorde en fröblandning på alfalfa och rödkålsfrön. Otroligt gott och vackert blev det!

Så här gör du:

Rengör pappkartongen noggrant.

Gör en lång snitt i pappkartongen dit gravitationen drar vattnet. Se till så att allt vatten kan rinna ut.

Skölj 1.5 msk alfalfafrön och 1.5 msk rödkålsfrön (eller broccoli grönkål raps rädis fänkål) i hett kranvatten i ca 15 sekunder. Avsluta med att skölja kallt.

Lägg i fröna i kartongen med hjälp av en tratt eller något liknande. Använd din kreativitet ;)

Kartongen kan stå framme på diskbänk. Skölj morgon och kväll. Efter 3-4 dagar kan det vara bra att skölja en tredje gång nu under sommartider. Färdiga efter 5-6 dagar!

Skär upp kartongens övre del, förvara i kylskåp med locket stäng!