Råris/bovete/quinoa med vild pepparmynta och vild basilika

Hejsvejs! vilda örter och kryddor, det är grejer det! Ju mer jag tänker på det, desto mer logiskt är det hur överlägset mycket bättre vilda örter än än de som odlas upp. All heder åt odlade ekologiska grönsaker och örter, men ni har tyvärr inte ens chans mot det vilda…

I detta recept utmanar jag gränserna och provar på pepparmynta i mat. Te och efterrätt är mer bekanta samband att läsa eller se pepparmynta ta plats i. Inte längre, här bryter vi gränser! Låt oss passera gränsen och ta oss till det väsentliga – ingrediensen! (Läs ”Ingränsen”.. Försökte mig på en ordblandning här. Vet ej hur den övergången blev… Nåväl, här kommer receptet.)

Ingredienser:

2 dl råris/quinoa/bovete | köp råris och bovete av sproutly

4 dl vatten

1 msk pepparmynta VILD | Köp här

2 msk basilika VILD | köp här

2 msk olivolja

Salt – havsalt eller himalaya salt | köp havssalt eller himalaya salt av sproutly

Gör så här:

Blötlägg råris/quinoa/bovete i 12 timmar

Häll bort blötläggningsvatten och koka upp i nytt vatten. Tillsätt salt och kryddor. Koka i cirka 20 minuter eller tills vattnet har kokats upp… Är det mycket vatten kvar efter 20 minuter brukar jag lyfta bort lock så att ångan lättare får lov att lämna kastrull.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email