Sproutly´s fikabröd med kanel och nejlika

Här kommer ett spännande fikabröd med kanel och nejlika! Glutenfritt och lagom luftigt! Skapat av Groddjonas, Amayra och Eva (groddjonas roomie).

Ingredienser (Halva dosen kan rekommenderas om man äter själv). :

4.5 dl groddat mungbönsmjöl (anndra glutenfria mjöl fungerar också). Köp här

1 dl tapiokamjöl/potatismjöl

2.5 tsk bikarbonat

1.5 tsk salt

2 msk fiberhusk

1 msk kanel

1 msk nejlika

3.5 dl vatten

2 dl kokosmjölk

1 dl kokosolja

1 dl rårörssocker (kan uteslutas eller ersättas med annan sötning. Men utan smakgarantier från Sproutly.)

Hur gör man?

Temperatur: 175 grader

Tid: Ungefär 45 minuter

Lägg smet i brödform med bakplåtspapper. In med det i ugnen.

Undrar du om brödet är färdigt? Ta ut det och dela upp den skiva. Är det fortfarande kletigt behöver brödet stå inne lite till!

Eva, min roomie, säger att smeten ska röras runt ett tag och på så vis ska brödet kunna bli mer fluffigt! Låt smeten stå i minst en kvart innan den sätts in i ugnen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email