Groddburk i glas + Ekologiska Broccolifrön

318 kr
289 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

I detta paketerbjudande ingår:

1 st Ekologiska Broccolifrön 160 gram

1 st Geo Glasburk 

Glasburken är väldigt simpel att odla i och fungerar bra för alla frön. Den rymmer hela 0.8L, så det blir mycket groddar! 

(OBS, förvara inte locket i kylskåpet. Då kan nätet lossna... )

Ekologiska Broccolifrön från Italien för grodd- och skottodling (Brassica oleracea botrytis cimosa) 

Broccoligroddar har en tydlig smak av rå broccoli. Om vi får säga det själva är våra broccolifrön ganska ”on fire”, som man säger på engelska när något antingen brinner eller är underbart grymt. Broccoligroddar benämns i många studier vara väldigt koncentrerade på antioxidanten sulforafan. Ni kan läsa mer djupgående om det i vår blogg! De är superenkla att grodda och blir färdiga på bara 4-5 dagar :)

Broccolifrön går superbra att blanda med andra frön. Vår favoritblandning med broccoli är rädis- och alfalfafrön... 


Grymma egenskaper! 

Broccoligroddar har gjort sig kända på grund av sitt högt koncentrerade innehav av sulforafan. Sulforafan är ett ämne som broccolin utsöndrar för att skydda sig mot gifter och andra fientliga insekter. Ju yngre en broccoli är desto mer koncentrerat är sulforafanet. Den yngsta broccolin är som bekant det vi kallar en broccoligrodd. Enligt en studie av University of Michigan innehåller broccoligroddar 20–50 gånger mer sulforafan än en vanlig broccoli. Coolt vi vet… Ett sätt som sulforafan arbetar på är att det aktiverar cellens skyddsystem. Den gör även fettlösliga gifter vattenlösliga, så att de lättare kan transporteras ut ur vår kropp! 

Sulforafan är en väldigt omtalad antioxidant. Det finns mycket spännande skrivet om det på på din sökmotor som vi inte får nämna här ;)


Hur odlas dem? 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att läsa igenom vår groddskola. Det finns mycket info där som vi inte får plats med här. Bara gör det, inget snack.

  • 2-3 msk fyller en 0.8 L glasburk
  • Rengöra fröna NOGGRANT (Gissa var ni läser om rengöring? Groddskolan...)
  • Blötlägg fröna mellan 6-9 timmar. 
  • Skölj fröna så fort de sugit åt sig allt vatten. 1-3 gånger per dag beroende på temperatur och odlingsmaterial bli bra. 
  • Skörda efter 4-6 dagar. Ju längre du låter dem gro efter dag 4-5 desto mindre koncentrerad blir näringen och smaken

"Ett måste veta meddelande" Kolgroddar får INTE övervattnas. Dag 1-2 vill de vara fuktiga hela tiden tills de öppnats/kläckts. Dag 2-4 måste de hinna suga åt sig allt vatten innan de vattnas igen. Dag 5-6 klarar de sig med en vattning för mycket eller för lite.

För rödkål, grönkål, broccoli och rapsfrön passar vår kitchen farming (keramikställningen) bäst. Den suger åt sig vattnet snabbare, vilket gynnar dessa vattenkänsliga fröer.


Användningsområden

Broccoligroddar passar bra till en fräsch sallad eller i en detoxande smoothie!