Groddburk i glas + broccoli-, rädis- och alfalfafrön

406 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Ett perfekt startkit för dig som vill få en fin och underbart vacker skörd av ekologiska groddar. Dessa frösorter går perfekt att göra en fröblandning med, men går också att odla separat.

Blanda fröerna med 33% av vardera vid fröblandning.


Odlingsinstruktioner:

  • Rengör frön och odlingsburk noggrant
  • Blötlägg fröna 6-9 timmar
  • Fram tills fröna fått en liten svans vill de vara konstant fuktiga (inte blöta). Så fort de kläckts/öppnats ska de inte vattnas förrän de sugit åt sig allt/nästintill allt vatten från förgående bevattning
  • Färdiga efter 4-5 dagar!


Dosering: ca 2 msk blir perfekt i medföljande glasburk. 


Paketet innehåller:

1 st Odlingsburk GEO 0.8 Liter (se bild) (glas, metall och keramik)

1 st Ekologiska Alfalfafrön 180g

1 st Ekologiska Rädisfrön Chinarose 160g

1 st Ekologiska Broccolifrön 160g

(OBS, förvara inte glasburkens lock i kylskåpet. Då kan nätet lossna... )

Grymma egenskaper!

Ett frö har som uppgift att bevara och skydda dess näring fram tills tiden kommer då den skall gro. Fröer, baljväxter och nötter skyddar sig i form av hårda skal och antinutrienter. Antinutrienter betyder ”anti näring”, vilket är ett ämne som bland annat hämmar enzymer från att bryta ner fröet till näring så att det senare kan tas upp av vår kropp. Antinutrienterna hindrar kroppen från att ta upp näring från maten, enkelt förklarat.

Genom att blötlägga/grodda fröna aktiveras dem och antinutrienterna bryts ner. Enzymer i högt koncentrerade mängder och antioxidanter likaså bildas i den nyblivna grodden. När näringen ”förflyttas” från frö till grodd omvandlas kolhydrater, fetter och proteiner till enklare föreningar. Dessa nya föreningar är mer lättsmälta för vår tarm. Ett exempel på det är proteiner, som i vanliga fall vår tarm måste bryta ner till aminosyror. En stor del av denna process har redan skett, i grodden.

Av denna anledning kallas groddar och skott för ”Levande föda”. Vi får tyvärr inte nämna något om hälsoeffekter. Därför rekommenderar vi att söka på ”groddar näring”, ”Sulforafan broccoligroddar”, ”vitamin-b17 groddade mungbönor”, "basisk mat groddar" om du vill veta mer om hälsoeffekterna.