Ekologiska Gula ärtor 1kg

49 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Ekologiska Gula Ärtor från Sverige för grodd och skottodling

Gula ärtor lämpar sig bäst för groddodling. Alltså inte skottodling. Om du vill odla skott rekommenderar vi gröna ärtor. Gula ärtgroddar har en sträv och väldigt krispig konsistens tillskillnad från en kokt ärta som är mer mjuk och krämig. Vi använder ofta gula ärtgroddar i biffar eller hummus. 


Grymma egenskaper! 

Groddade ärtor är smockfyllda med lättupptagliga aminosyror. Aminosyror är redan nedbrutet protein, en process som annars måste göras i din tarm. Höga mängder mineraler och fibrer är även det nämnvärt i dessa gula groddrackare! 

Vår absorberingsförmåga av näringen i maten ligger mellan 10-90%. Det är väldigt vanligt att träningsintresserade räknar sitt protein intag efter de ätit sin kyckling efter hårt hårt gympass. 60 gram protein tänker de, men hur mycket protein har kroppen verkligen kunnat ta upp? Proteinrika groddar så som bönor och linser kanske är det man verkligen ska satsa på? Groddade gula ärtor med höga mängder enzymer och aminosyror är enligt oss en riktigt bra proteinkälla! 


Hur odlas dem? 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att läsa igenom vår groddskola. Det finns mycket info där som vi inte får plats med här. Bara gör det, inget snack.

  • 4-5 msk räcker för en 0.8 L glasburk
  • Rengöra fröna NOGGRANT (Gissa var ni läser om rengöring? Groddskolan...)
  • Blötlägg fröna 24 timmar. 
  • Skölj fröna så fort de sugit åt sig allt vatten. 1-3 gånger per dag beroende på temperatur och odlingsmaterial bli bra.
  • Skörda efter 2-3 dagar. Ju längre du låter dem gro efter dag 2-3 desto mindre koncentrerad blir näringen och smaken.

Tänk på att beskan lätt tar över om du odlar dessa groddar för länge!  


Användningsområden

Att laga biffar på groddade gula ärtor är framtidens mat, men mer finns det. Att laga grytor på groddade ärtor går lika bra det med. Då räcker det att de endast kokas i ca 10 min! Olika sorters pålägg med groddade ärtpastejer kan bli otroligt bra det med! Ja ni hör, låt kreativiteten flöda!