I lager.

Ekologiska Adukibönor 1kg (ej grobara)

59 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Ekologiska Adukibönor från Italien för kokning

Fröna är grobarhets-testade

Adukibönor är goda att ha i grytor, till måltiden eller i sallader. 


Hur gör man? 

Blötlägg bönorna i vatten under 24 timmar. Skölj bönorna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (en del bönor – tre delar vatten) under lock i 20 minuter. Fiska upp en böna och prova om den är mjuk. Är den fortfarande hård låter du den koka i 10 minuter till. Upprepa sedan detta tills bönorna är riktigt mjuka Det kan ibland ta upp till 1 timme att koka klart bönorna. Koktiden kan variera beroende på blötläggningstid, lagringstid och kokkärl.

1 dl bönor ger ca 3 dl kokta.


Varför köpa torra okokta adukibönor istället för färdigkokta i tetrapack?

När bönor kokas tar sig en del av mineralerna ut i vattnet. Detta vatten vill du helst inte hälla bort. Köper du färdigkokta bönor och ärtor har vatten hällts bort och näringen har urlakats. 

Att transportera torra bönor istället för färdigkokta i vatten minskar frakten med cirka 3-4 gånger.