I lager.

Ekologiska Persiljefrön 40g

49 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Ekologiska Persilja  frön från Italien

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli

Att odla Persilja inomhus går perfekt. Då är det vanligt att de odlas tätare och skördas tidigare. Precis som med alla kryddor och bladsallad växer det upp nya blad om man skördar över lägsta bladparet.  Denna frösort är inte anpassad för att växa sig stor utan vill växa tätt och trimmas ner med jämna mellanrum. 

Grymma egenskaper!

Persiljan är en av de där uråldriga gamla läkeväxternas som länge använts som naturmedicin. Det sägs att örten kom till Sverige genom att svenska medeltida munkar började odla den i klosterträdgårdar. Det omtalade ämnet i persilja är bland annat "apigenin". Ett spännande ämne din sökmotor gärna hjälper dig att läsa mer om. 10 gram Persilja, en normal dosering per måltid, innehåller 200% av rekommenderat intag av K-Vitamin och 20% RDI av C-vitamin! 

Hur odlas de? 

Vi rekommenderar att odla persilja som kryddskott och skörda efter hand som bladen bildas. Så med ca 1-2 cm mellan varje frö. De går bra att odla både inne och ute, ju mer ljus desto snabbare bildas stora blad. 

Kryddskott är skott som odlas tätt i jord och utvecklar ett flertal bladpar per stam. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Kryddskott klipps av så att fler skott kan komma upp. 

... Det är väldigt enkelt att odla! Läs mer om hur man gör i vår groddskola!....

Användningsområden

Persilja är Supergott som krydda till mat. Groddjonas använder ofta persiljan i Valnötspaté: 

Valnötspaté (4 personer) (recept från skeppsgården livingfood hälsohem)

2 dl Valnötter

3 st Morötter

½ st Gul paprika

1-1,5 msk Tamari

1 näve färska eller 2-3 tsk torkade Örtkryddor (Persilja eller Dill)

1 st Lök

1 st Citron

2 tsk Riven ingefära