I lager.

Ekologiska Rucolafrön 40g

49 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Ekologiska Rucola-frön från Italien

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli

Rucola är en vacker kålvariant som sägs ha odlats sedan urminnes tider. Detta frö passar perfekt för odling av "Bladsallad". 40 g frön motsvarar ca 3 fulla matskedar. 

Grymma egenskaper!

Rucola innehåller, precis som de andra korsblommiga växterna, höga mängder av glukosinolater. Glukosinolater är en grupp av potenta antioxidanter vars uppgift i växten är att hålla borta insekter och andra skadedjur. I människan har glukosinolater visat sig kunna lösa upp fettlösliga gifter till vattenlösliga, så att de lättare transporteras ut ur våra kroppar. 

Hur odlas de? 

Vi rekommenderar att odla Rucola till bladsallad och skörda efter hand som bladen bildas. Så med ca 2 cm mellan varje frö. De går bra att odla både inne och ute. Ju mer ljus de får desto snabbare bildas stora blad. Ruccola går även att odla som groddar. 

Bladsallad: Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad knips av, så att fler och fler skott kan komma upp. 

Groddar: Groddar odlas i en "groddburk" och behöver endast vatten för att gro. Rucola bör blanda med andra frösorter och endast stå för 30-40% av fröblandningen. Detta på grund av att det innehåller vattenlösliga fibrer som bildar gelé. 

... Det är väldigt enkelt att odla! Läs mer om hur man gör i vår groddskola!....

Användningsområden

Rucola har, till skillnad från många andra bladsallader, en tydlig smak. Därför kan rucolan piffa upp salladen med  spännande kontrast.