I lager.

Groddat Mungbönsmjöl 1 kg

199 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Groddade, torkade och pulveriserade mungböngroddar

Vår första produkt inom genren "torkade och pulveriserade groddar" var mungbönsgroddarna. Vi valde just mungbönan för dess kraftfulla och potenta näringsämnen. Mungbönorna groddas i våra egna lokaler, torkas i vår egna lokal, pulveriseras i vår egna lokal, packas av vår egna personal och säljs direkt från oss. Helt utan mellanhänder. Mungbönorna torkas i 42 grader för att enzymer och bakterier ska överleva processen.

Pulvret är helt ekologiskt. 

Näringsvärden:

- I en thailändsk  studie  mätte de halten AMINOBUTYRIC ACID, mer känt för namnet GABA, som är en signalsubstans i människan. Mängden GABA i mungböngroddarna mättes som högst 80 mg per 100 gram torrvikt. Vid långvarig stress, sömnbrist och dåliga kostvanor hamnar nervsystemet i obalans och låga doser av eller brist på GABA kan kännetecknas av spända muskler, kramper, dåligt minne, huvudvärk, humörsvängningar, stress, oro, dålig sömn, utmattning med mera(1). 

- Leatrile, även känt för namnet vitamin b17, är ett omtalat vitamin som det finns mycket spännande skrivet om. Vill du veta mer får din sökmotor hjälpa dig! 

- I en annan studie visade sig mungböngroddar ha antibakteriella och svambekäpmande egenskaper. Den antibakteriella effekten visade sig, i studien, var speciellt effektiv mot helicobacter pylori (2). En bakterie som var tredje svensk tros innehava. 

- Vid groddning minskar kolhydraterna och en ökning av fria aminosyror och antioxidanter sker (3).

Användningsområden? 

Jag använder mitt pulver som en "mjölk" genom att blanda 2 tsk i ett glas med vatten. Detta gör jag oftast på morgonen innan något annat kommer in i min kropp. Somliga använder det mer mot kvälskvisten, för lugnande effekt. Pulvret har en relativt neutral smak och kan lätt blandas ner i en smoothie, gröt eller liknande. - Jonas, VD och grundare. 


Mjöl på groddade mungbönor kan också användas i vegetariska biffar, i bröd, i pannkakor och  i välling tillsammans med mungbönsvälling! 


Produkten är helt ekologiskt och innehåller 100% torkade mungböngroddar. 

Produkten förpackas i samma lokal som nötter förpackas, men inte under samma tidpunkt eller på samma plats. 

Produkten pulveriseras i samma kvarn som råg och vetegroddar pulveriseras, därav kan det förekomma spår av gluten. 

-Produkten är så pass ny så att vi inte hunnit skicka in den på näringsanalyser. Vi känner oss bekväma med att utlova att näringen bevaras då torkning är en mycket beprövad och använd metod, speciellt när det görs under 42 grader.

Referenser:

1: http://thaiscience.info/Journals/Article/SJST/10966640.pdf

2: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0032959203001973

3. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213453017301453