I lager.

Skottråg XL

79 kr

Här har vi skottråget för dig som vill odla i större mängder. Groddtråg XL är lämpat till ärter och andra större fröer så som solrosfrön och vetefrön på grund av storleken på hålen i gallret. De mindre fröerna så som alfalfa, broccoli, grönkål, senap och rödkål kan lätt falla igenom. Därför rekommenderar vi vårt lilla skottråg till dem. 

Grundprincipen är att man skall blötlägga fröna under den tid som passar för fröet, sprida ut fröna på tråget och spreja när de sugit åt sig vattnet från förra bevattningen. När grodden tagit sig igenom gallret och ner i vattnet som ligger i tråget sköter allt sig själv. En del frön så som ärtor, solros och vetekorn mår bäst av att gro i en fuktigare och mer instängd miljö tills de fått en 5 mm svans och sedan läggas på skottråget. De kan då odlas i groddburk innan de läggs på tråget, möjligheten finns också att lägga hushållspapper ovanpå tills groddarna tittar fram. Man sprejar då igenom hushållspappret. 

Mått: 14,5 x 26,5 cm.

Materialet är 100% plast. Det är PP(Polypropen) i de färgade delarna och PS(Polystyren) i de transparenta delarna. De är helt och hållet BPA-fria! 

För odlingsinstruktioner besök vår groddskola och klicka dig vidare till "odla skott"