I lager.

Skottråg XL

79 kr

Skottråg XL passar för dig som vill odla skott i större mängder. Tråget lämpar sig endast för ärter och andra större fröer såsom solrosfrön och vetekorn, detta på grund av storleken på hålen i gallret. De mindre fröerna så som alfalfa, broccoli, grönkål, senap och rödkål kan lätt falla igenom. För mindre frön rekommenderar vi vårt lilla skottråg.

Grundprincipen är att man skall blötlägga fröna under den tid som passar för fröet, sprida ut fröna på tråget och spreja när de sugit åt sig vattnet från förra bevattningen. När grodden tagit sig igenom gallret och ner i vattnet som ligger i tråget sköter allt sig själv. En del frön så som ärtor, solros och vetekorn mår bäst av att gro i en fuktigare och mer instängd miljö tills de fått en 5 mm svans och sedan läggas på skottråget. De kan då odlas i groddburk innan de läggs på tråget, möjligheten finns också att lägga hushållspapper eller blöt handduk ovanpå fröna tills groddarna tittar fram. Man håller då hushållspappret eller handduken konstant blöt.

Mått: 14,5 x 26,5 cm.

Materialet är 100% plast. Det är PP(Polypropen) i de färgade delarna och PS(Polystyren) i de transparenta delarna. De är helt och hållet BPA-fria! 

För tydliga odlingsinstruktioner besök vår groddskola på sproutly.se