I lager.

Groddburk i glas + broccoli-, rädis- och alfalfafrön

466 kr
406 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Ett perfekt startkit för dig som vill få en vacker och nyttig skörd av ekologiska groddar. Dessa frösorter går perfekt att göra en fröblandning med, men går också att odla separat.

Blanda fröerna med 33% av vardera vid fröblandning.

Odlingsinstruktioner:

Blötlägg groddblandningen i 12 timmar. Skörda efter 4 max 5 dagar! Läs mer odlingsinstruktioner i vår groddskola! 

Paketet innehåller:

1 st Odlingsburk GEO 0.8 Liter (se bild) (glas, metall och keramik)

1 st Ekologiska Alfalfafrön 180g

1 st Ekologiska Rädisfrön Chinarose 160g

1 st Ekologiska Broccolifrön 160g

Grymma egenskaper!

När frön, baljväxter eller sädesslag kommer i kontakt med vatten aktiveras de och antinutrienterna minskar drastiskt. En antinutrient är ett ämne som kan vara skadligt för vår tarm och binder till sig mineraler och proteiner så att kroppen får svårt att tillgodogöra sig dem. När ett frö omvandlas till grodd sker det massor av spännande förändringar:

- Proteiner, kolhydrater och fetter omvandlas till mer lättsmälta föreningar. 

-Kolhydraterna används som energi för fröet att gro. Av denna anledning innehåller groddar mindre kolhydrater. 

- Enzymer bildas i höga mängder för att påskynda tillväxten av grodden. Enzymer hjälper människan med ämnesomsättningen. 

- Antioxidanter ökar markant för att skydda den nyblivna grodden mot bland annat insekter. De blir som en sorts ersättning för det tidigare hårda skalet. För människan hjälper bland annat antioxidanter till med att oskadliggöra fria syreradikaler.

- Man ser ofta en radikal ökning av fytonäringsämnen när frö övergår till grodd (de spännande och ibland lite hemliga näringsämnena). 

-Broccoligroddar innehåller 30-50 gånger mer sulforafan än vanlig broccoli. Sulforafan är en spännande antioxidant som det sker mycket forskning kring just nu. Det finns redan 100-tals artiklar publicerade, fria för allmänheten att läsa! Vilka hälsoeffekter detta ämne må ha/inte ha behöver vi inte yttra oss om utan låter istället er sökmotor förklara det på 0.34 sekunder.