ALFALFAGRODDAR

Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 
Dosering: 
1 msk räcker för en normalstor glasburk (0,6l)
Blötläggning: 6-8 timmar
Bevattning: Skölj groddarna med vatten när de är näst intill torra och låt vattnet rinna av helt.
Skörda efter: 4-5 dagar 
Smak: Frisk och krispig smak
Bra att veta: Alfalfagroddar odlas med fördel i max 5 dagar, helst 4. Detta för att deras svansar inte ska växa ihop i varandra och för att de ska bevara sin koncentrerade näring och friska smak. Under varma sommardagar kan de vara färdiga på bara 3 dagar. 

Alfalfafrön är de som passar bäst att blanda med andra frön. Rädis-alfa-broccoli är en klassiker! Det går också att blanda alfalfafrön med 5-10% senapsfrön eller 5-10% krassefrön. 


Grymma egenskaper!

Det är näst intill omöjligt att kortfattat förklara alla de grymma egenskaperna vårt lilla alfalfafrö har, men vi försöker:

  •  Alfalfagroddar är väldigt lättsmält mat, vilket spar din kropp på energi
  • De har väldigt hög biotillgänglighet vilket innebär att dess näring lättare absorberas av vår kropp
  • De har ett basiskt värde, vilket lägger grunden till en friskare tarm. 
  • Alfalfagroddar stabiliserar blodsockernivån. För högt blodsocker ger upphov till försämrad koncentrationsförmåga och trötthet. För lågt blodsocker är ofta orsaken till överdrivet sötsug. 
  • Ett groddat alfalfafrö innehåller hela B-vitamin komplexet. Som bland annat hjälper kroppen med energiproduktionen och att bibehålla friska tänder, hår naglar, ben och hud.
  • Groddar är något av de som har högst enzyminnehåll. Enzymer hjälper kroppen att bryta ner vår mat. Om vi har för lite enzymer i kroppen lånar vi enzymer från våra vita blodkroppar. Detta kan påverka vårt immunförsvar negativt på sikt.

Text skriven av Sproutly