broccoligroddar

Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 
Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälle
Blötläggning: 8-12 timmar
Färdiga efter: 4-5 dagar
Smak: Rå smak av broccoli​

Video om hur de odlas: https://www.youtube.com/watch?v=EhVLQTp0ADs&t=16s

Groddjonas tipsar Det finns ett par saker som kan vara bra att veta innan man groddar broccoli-, grönkål-, raps- och rödkålsgroddar.

1.Efter blötläggning väntar du alltid med att skölja groddarna tills de sugit åt sig allt vatten. Odlar du i odlingsburkar där groddarna ligger ovanpå varandra, bör du separera dem med gaffel och titta undertill för att se om de fortfarande är blöta innan du sköljer på nytt. Låt hellre denna sortens groddar stå torra för länge än att de sköljs för tidigt. Räkna med att det kan ta upp till 2 dygn innan de behöver sköljas på nytt, beroende på odlingsburk. 

2. Skörda groddarna i tid. Efter tredje dagen börjar groddarna växa in i varandra. Är du duktig och odlingsmaterialet är rymligt kan du "lösa upp" groddarna under bevattningen genom att få mycket rörelse på vattnet eller luckra upp med gaffel. Jag brukar inte grodda denna sortens groddar i mer än 4 dagar. 

3. Blanda gärna broccolifrön med alfalfa- och rädisfrön.