krasseskott



Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 
Dosering:
Sprid ut fröna så de täcker hela ytan, se till så de inte hamnar på varandra!

Blötläggning: Skall ej blötläggas

Odlingstid: 6-7 dagar 
Smak: Lätt pepprig smak 

​Groddjonas tipsar: Det är väldigt viktigt att krassefröna inte hamnar ovan på varandra. Lägg därför lite extra tid på att sprida ut dem väldigt noggrant!

Så fort krasse kommer i kontakt med vatten klibbar fröna ihop sig och stannar där dem hamnat. Därför är det lättast att direkt strö ut dem på odlingsyta och därefter spreja dem med vatten. Håll fröna konstant fuktiga utan att de badas i vatten. 

Fortsätter du att odla smörgåskrassen 3-4 dagar utöver rekommenderad odlingstid kommer smaken att avta en aning. 

Om du odlar krasse i vårt skottråg kan de hända att enstaka frön trillar igenom hålen. För att motverka det kan du spraya gallret med vatten innan du strör ut fröna.