linsgroddar 

Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 
Dosering: 3-4 msk räcker för en normalstor glasburk (0.6L)
Blötläggning: 12-24 timmar
Bevattning: Skölj groddarna med vatten när de är näst intill torra och låt vattnet rinna av helt.
Färdiga efter: 3-4 dagar 
Smak: Besk, mild och matig smak

Odlingsinformation: Linser är beroende av en lång blötläggningstid. Får de det och sköljs därefter ett par gånger om dagen växer de till fina groddar på bara 2-3 dagar. Linsgroddar är inte känsliga speciellt känsliga, en perfekt nybörjargrodd. 


Hälsofördelar: 

Linser brukar ses som en av vegetarianernas bästa vänner och vi förstår varför.
Linsen tillgodoser oss med en hög och koncentrerad mängd proteiner och mineraler. För att möjliggöra ett utvinnande av allt i linsen krävs det dock att dem groddas. Eftersom fytas, som binder proteiner och mineraler, finns kvar i linsen ända in på 2 dagen fröet gror. Men försök att inte grodda dem för många dagar. Vatten är det största utfyllnadsämnet i en grodd. Vilket innebär att ju längre groddarna gror desto mindre koncentrerad blir näringen.