SPROUTLY BY MUNKAGRODDEN  

Bakom Sproutly står groddföretaget Munkagrodden, ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992 och är idag Sveriges största groddodlare. 

Munkagroddens groddar odlas av KRAV-godkända frön och drivs fram med endast rent vatten. Alla deras frön pastöriseras innan odling för att säkerställa hög kvalitet och säkerhet på produkterna. Produktionen sker i moderna lokaler i Munka Ljungby strax utanför Ängelholm och levereras till livsmedelsbutiker, restauranger och caféer runt om i landet.

Besök www.munkagrodden.se

Vilka jobbar på Sproutly?

På Sproutly jobbar Jonas, Lovisa och Ali. 

Jonas är eldsjälen inom Sproutly-teamet. Hans stora passioner är groddar, skott, hälsa och miljö. Med en pågående utbildning till näringsterapeut och VD för Sproutly ökar efterfrågan som föreläsare. "Det är jädrans skoj, med någon föreläsning då och då. Men störst fokus läggs på att göra Sproutly till Europas största och främsta fröleverantör för hemmaodling av groddar och skott" - Jonas. 

Jonas föräldrar Eva och Kenneth driver Sveriges största groddföretag Munkagrodden. De är även delägare i Sproutly. 

Lyssna på Jonas när han medverkar i podcasten Bondesamhället. Intervjuare är underbara Lena Hauugard.


Lovisa är en perfektionist med starkt öga för design och struktur. Med en bred kunskapsbas gör hon allting möjligt. Lovisa har varit en stor orsak till Sproutly's framgång då vi kunnat tillverka både hemsida och marknadsföra själva. 

Ali kommer från Afghanistan och jobbar med alla inkommande ordrar till Sproutly. "Blir det fel i beställningarna är det förmodligen jag som varit stand-in. Det finns förmodligen ingen mer passande till detta jobb än Ali!" -Jonas

Vår ambition är att upplysa människan om hur hälsosamt och miljövänligt hemmaodling av groddar och skott är. Groddar är idag en ganska ovanlig grönsak, något vi inte tror den hade varit om folket visste mer om dem. Att väcka denna sovande hälsotrend blir Sproutly's huvudsakliga syfte! 

Grodda för vår miljös skull

Att hemmaodling av groddar och skott är miljövänligt har nog inte undgått något. Det mest slående argumentet för det är att produkten fraktas i en väldigt kompakt vikt (frön)  och konsumeras i en 3-6 gånger högre vikt med endast vatten till hjälp. Eftersom du groddar hemma spar du också miljön på en massa onödig förpackningsmaterial. Genom att köpa in ekologiska frön sprutas det heller inte ut gifter i vår miljö. 

Våra förpackningar är livsmedelsgodkända, tillverkade av återvunnen papp och är 100% återvinningsbara. Precis så som det ska vara. 

Varifrån kommer våra frön? Hur hanteras frön för groddodling? 

Din åsikt är viktig för oss!

Är det något du saknar, något vi kan bli bättre på eller är du som företagare eller privatperson intresserad av att inleda ett samarbete? Hör av dig till oss på info@sproutly.se 

/The Sproutly folks