SPROUTLY - SKAPAT AV MUNKAGRODDEN  

Bakom Sproutly står groddodlaren Munkagrodden AB, ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992 och idag är Sveriges största groddproducent. Groddarna odlas av KRAV-godkända frön och drivs fram med endast rent vatten. Alla frön pastöriseras eller tvättas i väteperoxid innan odling för att säkerställa hög kvalitet och säkerhet på produkterna. Produktionen sker i moderna lokaler i Munka Ljungby strax utanför Ängelholm och levereras till livsmedelsbutiker, restauranger och caféer runt om i landet.

Vill du läsa mer om Munkagrodden kan du göra det här


ATT FÖRKLARA VILKA VI ÄR KÄNNS VIKTIGT!​

Vår ambition är att upplysa människan om hur hälsosamt och miljövänligt hemmaodling av groddar och skott är. Groddar är idag en ganska ovanlig grönsak, vilket vi inte tror den hade varit om folket visste mer om dem. Att väcka denna sovande hälsotrend blir Sproutlys huvudsakliga syfte! 

VI TÄNKER PÅ MILJÖN

Att hemmaodling av groddar och skott är miljövänligt har nog inte undgått något. Det mest slående argumentet för det är att produkten fraktas i en väldigt kompakt vikt (frön)  och konsumeras i en 4-10 gånger högre vikt med hjälpa av bara vatten på ca 5 dagar (groddar). Eftersom du groddar hemma spar du också miljön på en massa onödig förpackningsmaterial. Genom att bara köpa in ekologiska frön sprutas det heller inte ut gifter i vår miljö. 

Våra förpackningar är livsmedelsgodkända, tillverkade av återvunnen papp och är 100% återvinningsbara. Precis så som det ska vara. 


Hjälp oss att bli bättre!

Tycker du det finns något vi kan bli bättre på? 
Tveka inte att höra av dig till oss med tankar och idéer till 

info@sproutly.se