SenapsskottRengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 

Blötläggning: Behöver inte blötläggas

Bevattning: Spraya fröna/groddarna ett par gånger om dagen för att hålla dem konstant fuktiga, inte genomblöta. När de fått rötter som tagit sig genom gallret och "badar" i vattnet behöver de inte längre sprayas. Byta endast vattnet varannan dag. 
Odlingstid: 6-7 dagar 

Smak: Väääldigt pepprig smak!

Senapsfröna har vattenlösliga fibrer så när de vattnas kommer det att bildas gel. Gelen finns där för att vara fröets egna vätska för att gro. Spreja därför inte för mycket vatten, vänta tills du ser att fröna nästan blivit torra. 1 gång om dagen kan räcka beroende på temperatur!

Tips, Senapsskott är ett väldigt lättvuxet skott. Genom att lägga på några extra fröer kan du få en väldigt tjock skörd. 


Hälsofördelar: 

Senapsfrö, rädisfrö, grönkålfrö, krasse och broccolifrön är de fröer vi säljer som tillhör de korsblommiga släktet. Korsblommiga växter har på senare tid benämnts som några av de hälsosammaste växterna, eftersom de bland annat innehåller antioxidanta ämnen glukosinolater. Dessa glukosinolater är naturliga ämnen som skyddar växten mot faror och virus. Samma skydds-princip gäller när vi får i oss ämnet i vår kropp! Vad vi tycker är extra kul att nämna är att dessa grymma försvarsämnen är mest koncentrerade i just fröerna. Vad som händer när glukosinolater kommer in i våra kroppar är att den löser upp fettlösliga gifter. Kroppen får det därmed lättare att frakta ut gifterna från vår kropp.

Text skriven av Sproutly