Superbiff på groddade bönor, linser och ärtor!

Det är allt fler som öppnar upp ögonen för att göra veganska biffar på groddad bas. Inte så konstigt tycker vi, med tanke på hur mycket nyttigare det är! Näringsinnehållet ökar markant om vi låter fröna gro istället för att kokas. Grodda i ca 3 dygn, sen är de perfekta för biffning! 

Ingredienser:

4 dl linsgroddar
2 dl ärtgroddar (gula eller kik)
2 dl böngroddar (mung eller aduki)
2 morötter
1 broccoli
60 gram broccoligroddar (inte ett måste)
2 msk citron juice
3 msk olivolja
1 vitlök
1 tsk grönsaksbuljong
1 msk fiberhusk
salt
peppar

Mixa allt tillsammans! Om du tycker att biffarna blir för vattniga kan du ta mer fiberhusk, eller pressa ut vattnet! 

Till biffarna serverade vi en mix av nyttigheter: broccoli, broccoligroddar, ruccola, polkabetor, en avocadohalva, rödbetshummus och rödbetsgroddar på toppen!