groddbiffar på sötpotatis, ingefära och lime

Du behöver:  

3 dl groddade linser/gröna ärtor 
3 dl groddat bovete 
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
100g blötlagda cashew nötter (10 min) 
200 g riven sötpotatis
Rivet skal från 1 lime
1 1/2 msk riven ingefära
Salt och peppar 

Gör såhär:
Blötlägg cashewnötterna i vatten, låt stå ca 10 minuter.
Riv sötpotatisen och pressa ut saften med handen eller genom en sil. (för att inte biffarna ska bli för blöta)
Mixa groddat bovete, groddade ärtor/linser, olivolja och vitlök.
Häll av vattnet och tillsätt cashewnötterna. Mixa lätt.
Tillsätt riven sötpotatis, rivet limeskal, riven ingefära, salt och peppar. Blanda ihop! 

Forma dina biffar och stek sedan på medelhög värme i 3-4 minuter på varje sida. 

Vi serverade biffarna med kokt quinoa som blandats med färska groddar och grönsaker! 

Det är gott att toppa rätten med lite extra lime och färska groddar! 

Smaklig måltid :) 

Alternativ: Om man inte har bovetegroddar kan man byta ut bovete mot ännu mer linsgroddar + 3 msk psylliumfröskal/fiberhusk

TIPS! Biffarna kan även köras i ugn, om man inte vill upphetta på för hög värme.