groddbiffar på sötpotatis, ingefära och lime

Du behöver:  

3 dl groddade kikärtor/gula ärtor/ Linser
3 dl groddat bovete 
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
100g blötlagda cashew nötter (10 min) 
200 g riven sötpotatis
Rivet skal från 1 lime
1 1/2 msk riven ingefära
Salt och peppar 

Gör såhär:
Blötlägg cashewnötterna i vatten, låt stå ca 10 minuter.
Riv sötpotatisen och pressa ut saften med handen eller genom en sil. (för att inte biffarna ska bli för blöta)
Mixa groddat bovete, groddade kikärtor/gula ärtor, olivolja och vitlök.
Häll av vattnet och tillsätt cashewnötterna. Mixa lätt.
Tillsätt sötpotatis, rivet limeskal, riven ingefära och salt och peppar. Blanda ihop! 

Forma dina biffar och stek sedan på medelhög värme i 3-4 minuter på varje sida. 

Vi serverade biffarna med quinoa som vi först kokade och sedan stekte tillsammans med
rivna morötter och böngroddar i olja. Som vi smaksatte med grönsaksbuljong och purjolöksgroddar. 

Det är gott att toppa rätten med lite extra lime och färska groddar! 

Smaklig måltid :) 

(Om man inte har bovetegroddar kan man byta ut bovete mot ännu mer linsgroddar och 3 msk blötlagda chiafrön! )

TIPS! Om man inte vill steka alla biffar på en gång går det utmärkt att spara smeten i kylen ett par dagar.