vetegräsRengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 
Blötläggning: 24 timmar
Bevattning: Spraya fröna/groddarna ett par gånger om dagen för att hålla dem konstant fuktiga, inte genomblöta. När de fått rötter som tagit sig genom gallret och "badar" i vattnet behöver de inte längre sprayas. Byta endast vattnet varannan dag. 
Odlingstid: 6-7 dagar 
Smak: Frisk, neutral och krispig smak

Odla vetefröna som groddar i en vanlig groddburk 1-2 dagar efter blötläggning eller lägg dem direkt på skottodlingsytan och täck dem med ett blött hushållspapper. Detta görs för att hålla dem så fuktiga som möjligt. Groddburk  håller inne fukten bättre än om de läggs direkt på skottråg. 

Håll dem alltid fuktiga de första 3-4 dagarna tills du ser att rötterna tagit sig ner till vattnet (om du odlar med skottråg). 

Här har vi gjort en video om vetegräsodling: https://www.youtube.com/watch?v=GvsZ6huUIPA


Hälsofördelar: 

Just grymma egenskaper är vetegräsets signum. Utöver att vetegräs innehåller alla mineraler man kan tänka sig, otroligt höga mängder av vitaminer och 17 av de 20 möjliga aminosyrorna vi kan få i oss (Aminosyror är det som protein är uppbyggt av). Utöver började jag meningen med, vilket betyder att det finns ännu mer. Klorofyll, vetegräs är en av de bästa källorna för klorofyll! Klorofyll är det som skapas av solens strålar. Att denna solenergi renar och rensar våra kroppar på dåligheter känns väl typiskt något som solen skulle göra…

Text skriven av Sproutly

LÄS MER - Här samlar vi länkar till all intressant läsning vi hittar 

50 anledningar varför vetegräs bör drickas var dag!
Du hittar dem här http://thechalkboardmag.com/50-reasons-to-drink-wheatgrass-everyday