Wook på Mungböngroddar, tofu och lökgroddar

En snabb, nyttig och superenkel lunch på groddade mungbönor, marinerad tofu, vitlök, lime, salt och lökgroddar.

Räcker till 2 portioner

Ingredienser:

1 paket marinerad tofu (270g)
Ca 300 g mungböngroddar
2 vitlöksklyftor
några nypor lökgroddar
salt och peppar
olivolja
lime

Gör så här:

1. Stek först tofun i olja så att båda sidor blir lagom bruna

2. Tillsätt mungböngroddarna och stek ganska tort. Tänk på att röra runt ofta då de snabbt bränns. De blir färdiga på ca 5 minuter

3. Krydda med pressad vitlök salt och peppar

4. Avsluta med att röra ner några nypor lökgroddar, en skvätt lime och lite mer olivolja

Servera gärna till kokt mathavre och bovete. De går superbra att koka tillsammans. 3.6 dl vatten och 2 dl mathavre och bovete räcker för 2 personer. 

Glöm inte alfalfagroddarna, så klart!