Broccoligroddar

Om Sproutly

Efter nästan 30 år inom branschen tog Sproutly form som ett varumärke i företaget Munkagrodden. Vi har sedan start haft som mål att skapa en plattform för grodd- och skottodling där vi samlar både kunskap och inspiration, men även integrerande människor. Vi vill vara med hemmaodlaren från början till slut, från köp av produkter till att svara på de frågor som uppstår under processen. Genom mailkontakt, facebookgruppen “Hemmaodling av groddar och skott” och instagram gör vi detta möjligt! 
 
Folkhälsa och klimatet är två ledstjärnor som riktar oss mot de visioner och mål vi har med Sproutly. Vi letar konstant efter nya produkter med ett lägre CO2 utsläpp än marknadens befintliga. Vår svenska skånemix och odlingsburkar tillverkade i Danmark och Sverige är några av de resultat vi stolt visar upp. 
Bakom Sproutly står groddföretaget Munkagrodden, ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992 och är idag Sveriges största groddodlare. 
 
Munkagrodden är ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992. Det började som ett litet experiment i en källare i Göteborg och har under åren utvecklats till ett företag som idag levererar groddar till de flesta större butikskedjorna, restauranger och caféer i Sverige. Produktionen sker i moderna lokaler i Munka Ljungby strax utanför Ängelholm.