Sproutly's blogg om groddar, skott och hälsofördelar

Välkommen till Sproutly’s blogg. Här delar Jonas och andra gästbloggare med sig av information gällande levande föda, spännande recept, näringslära och grymma odlingstips! Jonas utbildar sig till näringsterapeut på Näringsmedicinska i Stockholm och är författare till boken ”Groddar & Skott – Framtidens mat”, som kommer i december månad 2019. Information om de hälsofördelar som nämns i bloggen är hämtat från NCBI (National Center for Biotechnology Information) eller från liknande legitimerade plattformar.

Taggar

Etiketter

Sparrisomelett med vitlöksgroddar

Ingredienser: 3 ägg1 knippe sparris2 msk vatten25g vitlöksgroddarSaltPeppar Gör så här: Skär bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i 1 cm stora bitar,

Läs mer »

Ärtskottspesto

En hel odlingslåda med ärtskott räcker perfekt till en pesto. Hur gott är det inte med något grönt så här års. Smaken är obeskrivlig god.

Läs mer »

Odla adukiböngroddar (adzuki)

För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 3-4 msk per odlingstillfälle Blötläggning: 24 timmar (ljummet vatten, byta efter 12 h)Skörda efter: 3-4 dagar Smak: Matiga groddar, neutral smak av baljväxt. Sproutly tipsar: Adukibönor

Läs mer »

Sproutly’s Gröna Smoothie!

Sproutly´s gröna smoothie bygger på kunskap från Anthony Williams och Ann Wigmores läror. På morgonen vill vi fylla på med mycket vätska för att skjutsa

Läs mer »