Sproutly's blogg om groddar, skott och hälsofördelar

Välkommen till Sproutly’s blogg. Här delar Jonas och andra gästbloggare med sig av information gällande levande föda, spännande recept, näringslära och grymma odlingstips! Jonas utbildar sig till näringsterapeut på Näringsmedicinska i Stockholm och är författare till boken ”Groddar & Skott – Framtidens mat”, som kommer i december månad 2019. Information om de hälsofördelar som nämns i bloggen är hämtat från NCBI (National Center for Biotechnology Information) eller från liknande legitimerade plattformar.

Taggar

Etiketter

Skicka en (hemlig?) present till din vän genom SPROUTLY

Dags att överraska din vän? Kanske mormor skulle bli glad av att få ett paket från dig? Jag visar hur du gör i kassan för att mormor ska kunna gå till utlämningsplatsen med endast fyra mystiska siffror för att hämta ut ett ännu mer mystiskt paket 🙂

Läs mer »

Hemmagjord tartex (Sproutex)

Här kommer ett recept på hemmagjord tartex! Tartex är en slags vegetarisk paté som säljs i de större matbutikerna. Jag själv har ätit tartex sedan jag var liten och älskar verkligen det!

Läs mer »

Häng med när Miljonmålet odlar groddar!

Det här blogginlägget är skrivet av två väldigt duktiga personer från instagramkontot @miljonmålet. Texten är väldigt inspirerande och det glädjer mig att få läsa och dela på min blogg /Groddjonas från Sproutly

Läs mer »

GRODDJONAS EKOBLANDNING

Denna blandning består av linser, mungbönor, alfalfafrön, rädisfrön, raps och broccoli. 20% rädisa ger en lagom sting Vill du lära dig om generella råd och

Läs mer »

SKÅNEMIX

Skånemix är en spännande fröblandning på linser, raps och senap. Den får en ganska mild smak, med en ton av senap i bakgrunden. Vill du

Läs mer »

Odla vetegräs – Med Gullvi

Jag var hemma hos gulliga Gullvi för ett par dagar sedan och levererade 5 kg vetegräs. Jag känner Gullvi sedan tidigare och vet om att hon, sedan hon fick cancer för lite mer än 15 år sedan, har druckit väldigt-väldigt mycket vetegräsjuice. Hon gör inte bara juice åt sig själv, utan även för att få bjuda på sina nära och kära. Jag passade på att fråga om jag fick besöka henne när jag fick in beställni

Läs mer »

Raw-Bollar på Bovetegroddar

Här kommer ett unikt efterrätts-recept som kan ätas med gott samvete! Och ja, det innehåller bovetegroddar. Bovete odlas flitigt i Sverige och innehåller något som

Läs mer »

Sproutly´s Pannkakor

Går det att göra glutenfria pannkakor som både magen och smaklökarna tycker om? Svar ja, säger Jonas på Sproutly!

Läs mer »

Odla solros-, ärtskott och vetegräs utan jord

I det här blogginlägget går jag närmare in på hur man odlar solros-, ärtskott och vetegräs utan jord. Detta är en metod som många kommersiella odlare använder sig av. Bland annat mina föräldrar och morbror, som drivit Nyttogrönt sedan lite mer än 20 år tillbaka.

Läs mer »