
Alfalfagroddar
Vad är alfalfagroddar? Alfalfagroddar är unga skott från alfalfaplantan (Medicago sativa) som ofta används som en ingrediens i sallader, smörgåsar och matlagning. De är små,
Vad är alfalfagroddar? Alfalfagroddar är unga skott från alfalfaplantan (Medicago sativa) som ofta används som en ingrediens i sallader, smörgåsar och matlagning. De är små,
Bästa tiden är nu att gå ut i naturen och plocka, det många av oss kallar för ogräs, nämligen kirskål. Kirskål innehåller stora mängder vitaminer
Ingredienser: ½ Färsk vitkålshuvud (de små som finns i butik nu på våren) 2 dl mungbönor 2 dl solrosskott Dressing: 1 msk vinäger 2 msk
Detta behöver du för 4 rullar 4 Tunnbröd (Sarek tunnbröd är veganska) Till potatissallad: 4 medelstora kalla kokta potatisar 1 dl gräddfil (vanlig eller vegan)
Ingredienser: 3 ägg1 knippe sparris2 msk vatten25g vitlöksgroddarSaltPeppar Gör så här: Skär bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i 1 cm stora bitar,
En hel odlingslåda med ärtskott räcker perfekt till en pesto. Hur gott är det inte med något grönt så här års. Smaken är obeskrivlig god.
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 3-4 msk per odlingstillfälle Blötläggning: 24 timmar (ljummet vatten, byta efter 12 h)Skörda efter: 3-4 dagar Smak: Matiga groddar, neutral smak av baljväxt. Sproutly tipsar: Adukibönor
Här kommer ett spännande fikabröd med kanel och nejlika! Glutenfritt och lagom luftigt! Ingredienser 4.5 dl glutenfritt mjöl 1 dl tapiokamjöl/potatismjöl 2.5 tsk bikarbonat 1.5
Smoothie med pepparmynta, fläder gröna pulver, ingefära, gurkmeja och massor mer!
Sproutly´s gröna smoothie bygger på kunskap från Anthony Williams och Ann Wigmores läror. På morgonen vill vi fylla på med mycket vätska för att skjutsa
Vegansk mungbönsmjölk med smaksättning av kanel, kardemumma och kryddnejlika.
Gryta med mungbönor, råris, kokos och curry. Dundergott!
Det går att blanda de flesta frön innan groddning. Här går vi igenom hur och varför det är bra att göra det!
Hur odlar man microgreens av koriander?
Min Roomie och vän Eva lagar ett dundergott bröd med mitt groddade mungbönsmjöl som bas. Här kommer det:
Ingredienser: 4-6 portioner 1 stor gullök 1.5 dl vatten/spad från potatis/annan grönsak 2 msk olivolja 2 msk mungbönsmjöl 2 msk tamari soja 1/2tsk havssalt 1
Att avlägsna skal från grodd resulterar sig inte bara i en skörd med mindre skal utan kan även vara en, i somliga fall, avgörande faktor för lyckad skörd
Ett spännande recept från Victoria Vesterlund, aka rawveganse. Victoria har stor förståelse för rawfood recept och det är med stor tillit till Victoria som jag delar detta recept!
Victoria Vesterlund, aka rawveganse, delar med sig av ett spännande recept – tacokex.
Vad är det egentligen för skillnad på vetemjöl och vetegroddar? Kan man tåla vetegroddar, men inte vetemjöl? Hur gjorde man förut i tiden?