Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här.
Blötläggning: 1-2 timmar i ljummet vatten
Odlingstid: ca 10 dagar
Smak: Mild smak av rödbeta
Sproutly tipsar: Rödbetsskott går bra att odla på fat, i skottråg eller i jord. Det sistnämnda kommer ge skotten större blad. Se till att inte spreja skotten med för mycket vatten då rödbetsfröna är känsliga för överbevattning. Om du odlar i jord kan du spreja på lite extra, då jorden suger åt sig överblivet vatten.
Det är viktigt att rödbetsskotten/fröna täcks över med något de första 4-5 dagarna så att fukten hålls inne. Därför fungerar vår “Odlingslåda med lock” perfekt till det: https://sproutly.se/odlingsmaterial/micro-leaf-box
De frön som sitter kvar på skotten efter 2-3 veckor bör plockas bort innan skotten skall ätas. Ju längre du låter skotten gro desto fler skal trillar av.