Glutenfritt och groddat bröd

Min Roomie och vän Eva lagar ett dundergott bröd med mitt groddade mungbönsmjöl som bas. Här kommer det:

Ett bröd som påminner om vanligt “glutenbröd”, men med bara hälsosamma ingredienser.

Ingredienser:

4.5 dl groddat mungbönsmjöl

1 dl tapiokamjöl/potatismjöl

2.5 tsk bikarbonat

1.5 tsk salt

2 msk fiberhusk

Brödkrydda (mortla anis och brödkummin)

5.5 dl vatten

0.5 dl olivolja

0.5 dl solrosfrön (gärna blötlagda)

0.5 dl russin

Hur gör man?

Temperatur: 175 grader

Tid: Ungefär 45 minuter

Undrar du om brödet är färdigt? Ta ut det och dela upp den skiva. Är det fortfarande kletigt behöver brödet stå inne lite till!

Smeten ska röras runt ett tag och på så vis ska brödet kunna bli mer fluffigt! Låt smeten stå i minst en kvart innan den sätts in i ugnen.