Häng med när Miljonmålet odlar groddar!

Det här blogginlägget är skrivet av två väldigt duktiga personer från instagramkontot @miljonmålet. Texten är väldigt inspirerande och det glädjer mig att få läsa och dela på min blogg /Groddjonas från Sproutly

Det är inte svårt att bli groddfrälst! Det är något som vi helt klart har blivit sedan vi började grodda. Enklaste sättet att bli det på är just att börja grodda. Det är häpnadsväckande hur sån billig, klimatsmart och hälsosam mat ännu kan vara rätt okänd för många. Groddar är verkligen en skatt för plånboken, miljön och hälsan, ändå hade vi knappt hört talats om det innan vi upptäckte Sproutly. 

Groddar ligger helt i tiden med dagens mijlötänk, viljan av att äta närodlad mat utan bekämpningsmedel och såklart, att minska sina utgifter. Groddar är svaret på det mesta! Vi hoppas att groddar blir en självklarhet i var och varannat hushåll för det är ett revolutionerande sätt att få fram billig, näringsrik och klimatsmart mat på. Nedan kan ni läsa om de fördelarna som vi uppskattar mest.

Plånboken: 100g groddar av de billigaste ekologiska sorterna kostar så lite som 2-3 kronor. Det är otroligt billigt för ekologisk, näringsrik mat. 

Miljön: Du groddar i ditt köksskåp och leveransen från skörd till tallrik blir minimal. Miljövänligt och klimatsmart! 

Hälsa: Groddar är bland de hälsosammaste du kan äta! När vi groddar bönor, linser och andra frön tar kroppen lättare upp alla vitaminer. 

Enkelt: Att grodda är så enkelt att vår sexåring har skött allting, utan hjälp. Här behövs inga gröna fingrar och i princip inga kunskaper. Från frö till tallrik kan det ta så lite som 3-4 dagar!

Vi har numera alltid groddar på gång i köksskåpet. När en omgång är uppäten är nästa omgång i groddburken klar! Vi äter groddar i sallad, i wraps, i den klassiska fredagstacosen, på frukostmackan och blandar i olika maträtter som vi äter till vardags. På så vis får vi i oss en rejäl dos av groddar under en veckas period. Både gott, hälsosamt och billigt! 

Prova du också! Just nu ger vi dig en rabattkod med 20% som gäller hela september ut med koden ”Miljonmålet”. Passa på att köp en julklapp till någon du håller kär, ett startkit blir en uppskattad och användbar julklapp. 

image.jpeg

Tack så mycket för nu, Miljonmålet 


Stort tack miljonmålet. Vad roligt att få jobba med er 🙂

Sproutly’s hela sortiment finner du här /Groddjonas