Raw kärleksmums med groddat mungbönsmjöl

Ett mycket spännande recept skapat av min vän Victoria Vesterlund (rawvegans.se) /Groddjonas

Raw kärleksmums med groddat mungbönsmjöl, ca 10 st

Du behöver:
2 dl mandlar*
1 dl groddat mungbönsmjöl**
15 färska dadlar
½ tsk äkta vaniljpulver
4 msk raw kakaopulver eller carobpulver
1 msk lönnsirap (går att utesluta)
1/4 tsk salt

Toppinglager:
1 avokado
6 färska dadlar
2 tsk kokosolja
2 msk raw kakaopulver eller carobpulver
1/4 tsk äkta vaniljpulver
1/4 tsk salt

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:
Börja med bottenlagret. Blötlägg mandlarna över natten, eller åtminstone några timmar. Skölj och skala dem eventuellt om du vill och lägg dem i matberedaren. Lägg även i resten av ingredienserna till bottenlagret i matberedaren och kör tills det liknar en deg. Man kan någon gång behöva stanna maskinen för att blanda ner det som åker upp i kanterna. Forma degen till ca 10 st runda bollar som du sedan plattar ut och ev. gör fyrkantiga. Man kan också platta ut allt som en stor kaka som man skär i fyrkantiga bitar om man vill. Gör nu toppinglagret. Om dina avokados och dadlar är tillräckligt mjuka kan man mosa ihop allt på en tallrik med en gaffel tills det är helt slätt (viktigt att det blir helt slätt!), eller så kan man köra allt i matberedaren till det är helt slätt istället. Bred på toppinglagret på kakorna och strö på lite kokosflingor. Låt dem stå i kylskåpet minst 30 min innan servering.

*Mandlar är neutralt och passar bäst i receptet, men det går att ersätta till valnötter eller möjligen solrosfrön om man behöver göra den nötfri. Med solrosfrön blir det en liten bismak, men det blir ändå mycket gott!

**Groddat mungbönsmjöl är groddade mungbönor som fått torka och därefter malts ner till ett mjöl. De här pulvret är mycket rikt på enzymer, aminsosyror, vitaminer och mineraler. Man kan ersätta det till mandelmjöl men då får kakan en annan näringsprofil samt att den inte får den härliga nötiga smaken som groddmjölet ger.