Glutenfria Kantarell-pannkakor med mungböngroddar

Här får du ett recept på glutenfri Kantarell-pannkaka med groddade mungbönor som bas.

Hej. Groddjonas här.

Här kommer ett mycket spännande recept:

Ingredienser:

2 nävar kantareller

1 dl groddat mungbönsmjöl / 2 dl mungböngroddar (groddas i max 2 dygn)

1 msk fiberhusk/blötlagda linfrön (går med båda)

1 nypa havssalt

1 nypa svartpeppar

1 nypa chili

1 msk kokosolja/valfri olja

Gör så här:

  1. Stek kantareller utan olja på låg värme tills all vätska har runnit ur dem.
  2. Klippa kantareller i små bitar
  3. Blanda med resterande ingredienser (om du använder mungböngroddar ska dessa ha mixats till smet innan de blandas med övriga ingredienser)
  4. Tillsätt vatten (ungefär 1 dl om du använder mjöl, kanske ej behövs något om du använder dig av färdiga groddar).
  5. Smeten ska vara som en formbar klump.
  6. Lägg “klumpen” på stekjärnet och stek på låg värme under lock i kokosolja. Jag steker på 4/9 i värme. Det tar lite längre tid, men mindre inflammationsbildande ämnen bildas.

Viktigt att veta:

Om du använder dig av groddar och inte groddat mjöl – Se till att de inte gror i mer än 2 dygn.

Groddat mjöl köper du här – https://sproutly.se/produkt-kategori/torkade-groddar