Hej. Groddjonas här.
Här kommer ett mycket spännande recept:
Ingredienser:
2 nävar kantareller
1 dl groddat mungbönsmjöl / 2 dl mungböngroddar (groddas i max 2 dygn)
1 msk fiberhusk/blötlagda linfrön (går med båda)
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar
1 nypa chili
1 msk kokosolja/valfri olja
Gör så här:
- Stek kantareller utan olja på låg värme tills all vätska har runnit ur dem.
- Klippa kantareller i små bitar
- Blanda med resterande ingredienser (om du använder mungböngroddar ska dessa ha mixats till smet innan de blandas med övriga ingredienser)
- Tillsätt vatten (ungefär 1 dl om du använder mjöl, kanske ej behövs något om du använder dig av färdiga groddar).
- Smeten ska vara som en formbar klump.
- Lägg “klumpen” på stekjärnet och stek på låg värme under lock i kokosolja. Jag steker på 4/9 i värme. Det tar lite längre tid, men mindre inflammationsbildande ämnen bildas.
Viktigt att veta:
Om du använder dig av groddar och inte groddat mjöl – Se till att de inte gror i mer än 2 dygn.
Groddat mjöl köper du här – https://sproutly.se/produkt-kategori/torkade-groddar