I lager.

Ekologisk Mizuna frills 40g

49 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Mizuna Frills frön från Italien

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli

Mizuna Frills är en favorit hos kockarna. Bladen får en taggig form med lila inslag! Mizuna frills och Red russian kale är de två populäraste fröna för våra odlare som odlar upp bladsallad till restauranger i Sverige 

Grymma egenskaper!

Mizuna frills innehåller, precis som de andra korsblommiga växterna, höga mängder av glukosinolater. Glukosinolater är en grupp av potenta antioxidanter vars uppgift i växten är att hålla borta insekter och andra skadedjur. I människan har glukosinolater visat sig kunna lösa upp fettlösliga gifter till vattenlösliga så att de lättare transporteras ut ur våra kroppar. 

Hur odlas de? 

Vi rekommenderar att odla Mizuna frills till bladsallad och skörda efter hand som bladen bildas. Så med ca 1 cm mellan varje frö. De går bra att odla både inne och ute, ju mer ljus desto snabbare bildas stora blad. 

Bladsallad: Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad knips av, så att fler och fler skott kan komma upp. 

... Det är väldigt enkelt att odla! Läs mer om hur man gör i vår groddskola!....

Användningsområden

Använd Mizuna frills precis som spenat, ruccola och mangold.