I lager.

Ekologiska valnötter 500g - 1kg

149 kr
129 kr


Nötter innehåller som alltid relativt mycket fett och valnöten innehåller ungefär 60 %, men eftersom det mesta utgörs av Omega 3-fetter, anses den i bland vara den nyttigaste nöten. Vårt dagsbehov av omega 3, behöver intas via kosten. Detta eftersom kroppen själv inte kan producera det. Förutom Omega 3,  innehåller nötterna E-vitamin, B6, magnesium och mycket protein (14,3 g/100 g). 


Hur använder man valnötter?

Valnötter kan användas i sallader, såser, efterrätter, kakor och andra bakverk eller varför inte i ett matigt frukostbröd. Låt inte nötterna stanna på julbordet. De är det perfekta mellanmålet och tilltugget att ha framför tv:n, året om. De innehåller varken tomma kalorier eller färgämnen och håller blodsockret på en jämn nivå. 

Valnötter är världsbäst att göra raw food-patéer på. Mixa blötlagda valnötter (8 timmar) med röd paprika, morot, oregano och shoyu. Servera med dressing gjord på gurka, avokado, dill och citron.

Konsumeras med fördel blötlagda. För att minimera fytinsyror, som binder näringsämnen och kan skada tarmvilli (ludd i tarm som tar upp näring). 

Ursprungsland: Moldavien
EKO: Ja
KRAV: Nej
RAW: Ja
Kontrollorgan: KIWA