Grundrecept:
2 schalottenlökar
1 gul lök
3 dl böngroddar
3 dl linsgroddar
2 dl cashewnötter
3 msk fiberhusk
1 msk honung
Salt peppar
Hacka och stek löken mjukt med honung
Mixa ihop allt i matberedare till en jämn smet.
Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Rödbetsbullar:
Tillsätt en stor kokt rödbeta (som inte får vara för mjuk).
Mixa ihop till en jämn smet.
Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Grönkålsbullar:
Tillsätt 4 dl mjukt stekt grönkål.
Mixa ihop till en jämn smet.
Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Morotsbullar:
Tillsätt 2 rivna morötter.
Mixa ihop till en jämn smet.
Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.