För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.
Dosering: 3-4 msk per odlingstillfälle
Blötläggning: 24 timmar (ljummet vatten, byta efter 12 h)
Skörda efter: 3-4 dagar
Smak: Matiga groddar, neutral smak av baljväxt.
Sproutly tipsar: Adukibönor kan vara lite trögstartade och blötläggs i fördel i ljummet vatten. Efter blötläggning och vid varje sköljning (bevattning) är det viktigt att du sköljer dem extra noggrant. Adukibönor har en tendens att bilda en gel som kan påverka groddningen negativt om den inte sköljs bort.
Se även till att inte ha de för kallt när du odlar. Adukibönan är långsam, och uppskattar värme.
Efter 3 dygn bör man börja se små svansar ta sig ut ur grodden. Så fort svansarna tagit sig ut är de redo för att skördas. Ju längre du låter dem gro, desto beskare smak får de.
Ät adukiböngroddar råa i sallad eller mixa dem med andra grönsaker och stek biffar på dem!
Det är viktigt att köpa adukibönor avsedda för groddning… Annars är risken stor att grobarheten inte är bra nog.