Beskrivning
Ekologiska Alfalfafrön är en av våra klassiker då de är lätta att odla, växer snabbt och alfalfagroddarna har en mild och krispig smak som passar till många maträtter. De är perfekta både för nybörjare och erfarna odlare. Alfalfafrön odlas vanligtvis som groddar i en odlingsburk då de behöver en lite rymligare miljö att växa på. För att få riktigt kritvita och krispiga alfalfagroddar ska du odla dem i totalt mörker. Att odla alfalfagroddar hemma är både roligt och enkelt. På bara 4–5 dagar har du färska groddar redo att skördas.
Ekologiska alfalfafrön kan du odla som både groddar och skott.
Blötläggningstid: 8-12 timmar
Dosering: 1-3 msk per odlingstillfälle
Groddar: Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig nämligen ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda på grund av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man sedan hela grodden med både frö och svans. Odla dina groddar med endast vatten och en odlingsburk.
Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast och växa. När roten har fått fäste växer stammen uppåt och söker efter solljus och med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skörda sedan skotten genom att klippa av dem från sin rot/ärta/lins. Odla dina skott antingen på en plan yta, i jord eller på hushållspapper.
Att odla groddar och skott själv är både enkelt och roligt. I vår GRODDSKOLA hjälper vi dig med allt du behöver veta.
Gordana (verifierad ägare) –
Mest av alla älskar jag att grodda alfalfafrön. Vilken smak? Var fjärde dag börjar jag på nytt!
Tack!
Jag lärde mig mycket och längtar efter sol och värme för att ha dem på balkongen .🌞☀️
Jonas Bendroth –
Heeej Gordana! Vad roligt att höra 🙂
/Jonas
Ulla Winberg (verifierad ägare) –
Har använt alfalfagroddar i många år och de är ett MÅSTE i hushållet,
alltifrån frukostmackan till kvällsmålet!
Jenny Östlund –
Alfalfagroddar till ostmacka, skinkmacka mmm.
Östlund (verifierad ägare) –
Groddat alfalfa en tid nu och det lyckas alltid, blandar gårna med rädisa (kinarose) och belugalinser.
Ingrid Vedenbrant –
”Näringsinnehållet i alfalfagroddar varierar beroende på hur man odlar dom” så skriver du! Berätta gärna mer, är seriöst intresserad då jag vill ha ut det maximala.
Alfalfa är fantastiska och fräscha!