Beskrivning
Ruccolafrön EKO
Hur odlas ruccolafrön EKO?
Ruccolafrön odlar du som skott eller bladsallad.
Så med ca 2 cm mellan varje frö. Ruccola kan du odla både inne och ute. Ju mer ljus de får desto snabbare bildar de stora blad.
Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skott klipper du av från sin rot/ärta/lins vi skörd. Skott kan du odla på plan yta med bara vatten, i jord, på matta eller på hushållspapper.
Bladsallad: Bladsallad odlar du direkt i jord och de utvecklar snabbt fler och större blad, som exempelvis ruccola, mangold och babyspenat. För optimal tillväxt behövs solljus eller växtbelysning. När du knipsar av bladen, stimulerar du tillväxten och får fler skott att skjuta upp, vilket ger en kontinuerlig skörd.
Att odla själv är både enkelt och roligt. I vår GRODDSKOLA hjälper vi dig med allt du behöver veta.
Användningsområden
Odla egna örter och bladsallad hemma i köket – enkelt och roligt!
Att odla egna örter i köket är både enkelt och roligt! Med minimal utrustning kan du ha tillgång till färska örter året om. Örter som basilika, mynta och persilja kräver lite plats och kan växa i odlingslådor eller krukor i köket eller i fönsterkarmen.
Fördelarna är många! Du får tillgång till färska, smakrika örter som förhöjer dina maträtter och drycker. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att koppla av och njuta lite pyssel i vardagen. Med regelbunden vattning och lite omsorg kan du skörda och använda dina egna örter inom några veckor.
Så varför inte börja idag? Snart kan du njuta av en egen liten örtträdgård i köket – det är både givande och inspirerande!
Recensioner
Det finns inga recensioner än.