För att odla bovetegroddar gör du såhär.
Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här.
Dosering: 1 dl per odlingstillfälle.
Blötläggning: 8-12 timmar
Bevattning: Skölj groddarna 1 gång efter blötläggning och låt sedan groddarna stå tills de blivit torra.
Färdiga efter: 2-3 dagar
Smak: neutralt mjölig smak
Sproutly tipsar: Bovetefrön odlar du bäst i en odlingsburk där vattnet lätt rinner ut. Bovetegroddar ger ifrån sig en gel vid kontakt med vatten så skölj därför bovetet tills allt gelé försvunnit. Efter blötläggning sköljer du groddarna noggrant, därefter behöver du inte skölja dem på nytt utan de kan stå framme tills de torkat till sig (ca 1-2 dagar).
Bovetegroddarna bör inte bli längre än 1 cm, kvaliteten på smak och näring försämras då. Dessa groddar gror bäst i öppet odlingsmaterial där vattnet lätt rinner ut. Sil fungerar utmärkt!
Att odla bovetegroddar är enkelt, och på bara några dagar har du färdiga groddar.