Odla Bockhornsklövergroddar

Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 
Dosering: 3-4 msk
Blötläggning: 12 timmar
Skörda efter: 2-3 dagar 
Smak: Currysmak

Groddjonas tipsar: ”Bockhornsklöverfrön är otroligt lätta att grodda. Det räcker i princip att blötlägga och skölja dem en gång därefter. Efter bara 1.5-2 dagar har det kommit en 1-2 cm lång grodd. Ljus hinner ej påverka resultatet på 2-3 dagar och vilken odlingsburk du använder dig av kommer inte heller det att spela någon roll på resultatet. 

Blanda gärna bockhornsklöver med linser och alfalfafrön!

Ibland kan det ske att enstaka frön av bockhornsklöver inte gror. Märker du att detta är återkommande kan du testa att blötlägga i ljummet vatten, minimum 12 timmar.” – Jonas

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email