Odla Alfagroddar

Rengöring:Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här.
Dosering: 
1-2 msk per odlingstillfälle 
Blötläggning:8-12 timmar
Skörda efter: 4-5 dagar 
Smak:Frisk och krispig smak
GroddJonas tipsar: Alfalfagroddar odlas med fördel i max 5 dagar, helst 4. Detta för att deras svansar inte ska växa ihop i varandra och för att de ska bevara sin koncentrerade näring och friska smak. Under varma sommardagar kan de vara färdiga på bara 3 dagar. 

Alfalfafrön är de som passar bäst att blanda med andra frön. Rädis-alfa-broccoli är en klassiker! Det går också att blanda alfalfafrön med 10-30% senapsfrön eller 5-10% krassefrön. 

Jag odlar helst mina alfalfagroddar i mörker, aldrig i direkt solljus. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email