Såhär gör du för att odla purjolöksgroddar.
Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här.
Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälle
Blötläggning: 8 timmar
Färdiga efter: 7-10 dagar
Smak: Frisk smak av purjolök
Sproutly tipsar: Efter blötläggning kan det ta upp till 3 dagar innan man börjar se en liten grodd. Under denna tid kan fröna vattnas med sprayflaska, men de går även att skölja under kran. Se till så att fröna hinner suga åt sig allt vatten innan de sköljs på nytt! Under de första dagarna kan det ta upp till 2 hela dygn innan de hunnit suga åt sig allt vatten. Så fort små groddar börjar titta fram går detta snabbare.
Lökgroddarna blir extra fina och nyttiga när de får lite klorofyll från solljuset. Låt dem därför stå framme i ljus när de gror. Odlar du i odlingsburk som inte släpper in ljus kan du låta dem stå öppet de två sista dagarna. Tänk bara på att de torkar snabbare om det står öppet, så det kan behöva vattnas någon extra gång.
Att odla purjolöksgroddar kräver lite mer tålamod än andra groddsorter, då de växer lite långsammare och behöver oftast minst en vecka på sig innan de är färdiga att ätas.
Vill du odla purjolöksskott hittar du information om hur du odlar det här.