För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.
Dosering: 1-2 dl per odlingstillfälle
Blötläggning: 12-24 timmar
Bevattning: Skölj groddarna med vatten när de är näst intill torra och låt vattnet rinna av helt.
Färdiga efter: 2-3 dagar
Smak: Mild och mjölig smak
Sproutly tipsar: Vetegroddar konsumeras inte som de är utan används först och främst i recept. Vete – och råggroddar kan användas i bland annat bröd och biffar. Vid användning av vete och råg för groddning är det viktigt de rengörs mycket noggrant. Läs mer om rengöring här.
Efter groddning kan de fermenteras. Detta görs för att bilda hälsosamma bakterier, göra dem mer lättsmälta och minska/eliminera gluten. Detta görs genom att lägga vetegroddarna i en skål med vatten som precis täcker groddarna. Lägg i ca 1 tsk honung per 2 liter vatten. Låt stå framme med handuk över sig i 2-3 dygn. Vid lyckad fermentering ska vätskan ha blivit syrlig.